HAYABUSA 25th ANNIVERSARY

Hayabusa е совршена рамнотежа помеѓу моќта и сталоженоста, и помеѓу возачот и моторот. Обилна моќност и вртежен момент во кој било пренос и при секоја брзина. Шасија и спортски менувач за пргаво ракување за да го стават возачот во целосна контрола. И сето тоа вешто обвиткано во храбар дизајн со агресивен став кој ги истакнува неговите луксузни детали.

Спецификација

Вкупна должина2.180 mm
Вкупна ширина735 mm
Вкупна висина1.165 mm
Меѓуосовинско растојание1.480 mm
Растојание од патот125 mm
Висина на седиште800 mm
Тежина264 kg
Тип на моторотDOHC, 4-тактен, 4 цилиндри, водено ладење
Пречник81 mm x 65 mm
Работна запремнина1.340 cm³
Сила на моторот140kW (190PS) / 7.000 rpm
Систем за горивоВбризгување гориво
Пренос 6 – степен constant mesh
Потпирање напред Телескопска виљушка, спирална пружина со маслен амортизер
Потпирање назад Централна спирална пружина со маслен амортизер
Предни сопирачки Brembo Stylema®, 4-краци, двоен диск, ABS
Задни сопирачки Nissin, 1-крак, еден диск, ABS
Димензии на предно тркало 120/70ZR17M/C (58W), tubeless
Димензии на задно тркал 190/50ZR17M/C (73W), tubeless
Систем за палење Електронско палење
Капацитет на резервоар 20.0 L
Потрошувачка 6,7 L / 100 km
CO2 емисија 157 g / km

Галерија

Бои​

Поглед 360°