V-STROM 1050/DE

Suzuki Motors ги објави новите V-STROM 1050 и V-STROM 1050DE. Продажбата на овие мотори ќе започне во Јануари 2023 година.​

Карактеристики на моторот:
– Докажаниот V-twin мотор од 1037 cm3 се карактеризира со препознатлив длабок татнеж во опсегот на ниски вртежи во минута, силен и линеарен вртежен момент во средниот опсег на вртежи во минута и максимална моќност во опсегот на високи вртежи во минута.
– Suzuki Dual Spark Technology помага да се зголеми ефикасноста на согорувањето.
– Шупливи издувни вентили исполнети со натриум за да помогнат во намалувањето на температурата во согорувањето комора.
– Ажурираниот менувач со шест брзини реализира помазно менување и подобрено контролираност.
– Suzuki Clutch Assist System (SCAS) реализира лесен допир со рачката на куплунгот што помага го намалува заморот при долгите возења и придонесува за помазно менување.
– V-STROM 1050DE прифаќа нов посилен погонски ланец со поцврсти врски и иглички.

Актуелни комбинации на бои

Цена: N/A

Технички карактеристики

4-тактен, 2 цилиндри, водено ладење, DOHC

100 mm x 66 mm

6- степен quick-shift

100 kW (153 KS) / 8.000 rpm

100 Nm / 6.000 rpm

252 kg

Превртена телескопска виљушка, спирална пружина со маслен амортизер

Спирална пружина со маслен амортизер

Двоен диск

120 g / km

Галерија

ПОГЛЕД 360°